Welkom bij VWR.nl

Welkom bij VWR.nl - 5.0 out of 5 based on 28 votes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

In 1960 werd de eerste cleanroom ontwikkeld door Willis Whitfield (1919–2012) Sinds die tijd zijn cleanrooms voortdurend verder ontwikkeld. Deskundigen, zoals micro-biologen delen lang niet altijd dezelfde meningen en opvattingen. Veel zaken zijn nog in een onderzoeksstadium, zo is er bijvoorbeeld geen wetenschappelijk bewijs dat micro-organismen resistent kunnen zijn of worden tegen desinfectiemiddelen, maar er is ook geen bewijs voor het tegendeel. Ook de exacte werking van bepaalde biociden is soms nog niet volledig bekend. De Validatie van de Werking(-smechanismen) van Reinigings- en desinfectiemiddelen is interessante materie!

Cleanrooms moeten regelmatig gereinigd en gedesinfecteerd worden. Over het algemeen wordt eerst met een reinigingsmiddel (detergent) gereinigd, gevolgd door het toepassen van een desinfectiemiddel. In bepaalde gevallen laat het desinfectiemiddel residu achter, dat met WFI- of demi-water kan worden verwijderd. Bij het reinigen en desinfecteren van cleanrooms moeten ook de gebruikte materialen, zoals moppen, emmers en doeken geschikt zijn voor de betreffende cleanroom klasse. Waar moet u op letten? Welke wetgeving is van toepassing?

Het reinigen en desinfecteren moet bovendien volgens een strikt schema plaatsvinden. VWR geeft u een leidraad hoe u een dergelijk schema opstelt Verder is het belangrijk om te weten hoe u nu meet hoe schoon uw cleanroom is. Als er micro-organismen zijn aangetroffen, hoe komt u er achter hoe deze in uw cleanroom zijn gekomen? Hoe houdt u het aantal deeltjes in uw cleanroom zo laag mogelijk en wat zijn de belangrijkste bronnen van contaminatie?

Via onze VWR website willen we u een onafhankelijk advies geven en tevens belangrijke autoriteiten op het gebied van cleanrooms hun mening laten geven. De komende tijd worden de diverse onderwerpen in verschillende (sub-)rubrieken ondergebracht en zal de informatie steeds verder worden aangevuld.

We willen graag zo compleet mogelijk zijn. Heeft u een relevante bedrijfswebsite en wilt u deze vermeld zien bij onze links, stuur dan een mailtje naar info at vwr.nl en we voegen uw vermelding gratis toe op VWR. Sinds april 1999 is onze VWR.nl geregistreerd bij SIDN, in december 2013 is de VWR compleet vernieuwd en in februari 2014 is de VWR verhuisd naar een nieuwe server. VWR is nog lang niet af, de komende maanden zullen er regelmatig aanvullingen volgen. Wilt u bijdragen aan VWR en heeft u een interessant artikel? Wij plaatsen uw relevante artikelen graag, met of zonder naamvermelding en links naar uw website.